Molde overtok tabelltoppen

NY SERIELEDER: Ole Gunnar Solskjær og Molde overtok tabelltoppen etter uavgjort mot Hønesfoss mandag kveld. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Molde tar sommerferie som serieleder etter 1-1 borte mot Hønefoss mandag.

Les referat fra kampen, minutt for minutt, i ABC Nyheters live-senter.

Med poengdelingen i Hønefoss overtok Molde tabellteten og er serieleder når eliteserien går inn i en nesten fire uker lang EM-pause (én kamp spilles tirsdag). Strømsgodset, som har én kamp til gode, har samme poengsum, men dårligere målforskjell.

– Vi er i den posisjonen vi har lyst til å være, på toppen av tabellen, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Angrepsspillet vi viste i dag, er sånn vi ønsker å spille. Hønefoss forsvarte seg godt, men jeg er sikker på at vi skapte ti-tolv store sjanser. Det er smått utrolig at vi ikke står her med tre poeng, la MFK-sjefen til.

Han mente angrepsspillet sto til årsbeste og synes det er synd at eliteserien tar ferie. Solskjærs mannskap har vist solid form den siste måneden og gått ubeseiret gjennom mai. På seks kamper er det blitt fem seirer og en uavgjort. Siste tap kom mot Sogndal 28. april.

Etter et stort Molde-press i åpningsminuttene, der gjestene skapte flere store sjanser, var det Hønefoss som fikk muligheten til å gå opp i ledelsen. Joachim Magnussen ble dyttet av Molde-stopper Even Hovland inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Men Rune Bolseths forsøk fra 11-meteren var svakt plassert, og Espen Bugge Pettersen reddet enkelt.

Scoret mot gamle kjente

Moldes toppscorer Davy Claude Angan skapte mer trøbbel for Hønefoss. 26 minutter var spilt da Joshua Gatt la inn fra høyrekanten. Angan avsluttet med høyrefoten og gjorde 1-0 mot sine gamle lagkamerater. Det var ivorianerens niende scoring i år, samme antall som han scoret i hele 2011-sesongen. Angan ble hentet fra nettopp Hønefoss til Molde i fjor.

Molde styrte det meste i første omgang, men like før pause fikk Bolseth revansjert straffemissen sin. Fra like utenfor 16-meteren fikk han drømmetreff og sendte ballen i motsatt kryss.

– Straffe skal være mål, men scoringen etterpå var brukbar. Mats (André Kaland) la fint til rette, og jeg tok sjansen. Den gikk i hjørnet. En god følelse, sa Bolseth til TV 2.

Les også: Stabæk vant målkalas - fem mål på 18 minutter

Annullert

Molde fortsatte å presse vertene i annen omgang, men klarte ikke å overliste HBK-keeper Steve Clarke.

I sluttminuttene jaktet gjestene et seiersmål. Seks minutter før full tid trodde Angan at han hadde scoret sitt annet mål for kvelden og gitt Molde ledelsen 2-1, men scoringen ble annullert for offside.

Ett poeng var likevel nok til at Molde kunne klatre forbi Strømsgodset. Drammenserne kan ta tilbake serieledelsen i den utsatte kampen mot Rosenborg 24. juni.

Les også: Fotballpøbler i slåsskamp før Stabæk-kamp

Les flere nyheter