Opposisjonsleder oppfordrer til kamp mot Assad

Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun maner syrere til egen kamp mot president Bashar al-Assad dersom ikke FN intervenerer i landet. Foto: Alessandro Bianchi (Reuters) Les mer Lukk

Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun oppfordrer det syriske folk til å delta i en «frihetskamp» mot president Bashar al-Assads regime dersom ikke FN handler militært.

– Jeg oppfordrer det syriske folk til å lede en kamp for frihet og verdighet, å stole på sine egne styrker, på opprørerne rundt om i landet og Den frie syriske hærs brigader og venner, sa Ghalioun på en pressekonferanse i Istanbul søndag.

Han fastslo at han vil gå til dette skrittet «dersom ikke det internasjonale samfunnet tar sitt ansvar under kapittel sju i FN-charteret». Kapittelet omhandler Sikkerhetsrådets mulighet til å iverksette militær eller annen type intervensjon for å gjenopprette internasjonal fred og sikkerhet.

Les også: Regimet benekter skyld i Houla-massakren

Ghalioun er avtroppende leder av Det syriske nasjonalråd (SNC), som regnes som den viktigste opposisjonsgruppen i Syria.

I et møte med Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu tidligere søndag sa Ghalioun at opprøret mot Assads regime har nådd et vendepunkt etter massakren av mer enn 90 personer i byen Houla fredag og lørdag.

Les også: Krisemøte i Den arabiske liga om massakre i Syria

– SNC ber det internasjonale samfunnet og spesielt utsending Kofi Annan til å handle umiddelbart for å stanse drapene, sa Ghalioun til Davutoglu, ifølge en ikke-navngitt tyrkisk kilde.

Les også:

Mood fordømmer «brutal tragedie» i Houla

Minst 50 drept i Syria

Frykter Nord-Korea smugler våpen til Syria


Les flere nyheter