Teknotiser:

Disse ørepluggene skal redde hørselen din

Disse skal være bedre for hørselen din enn vanlige øreplugger og samtitig gi klar lyd.(Foto: Produsenten) Les mer Lukk

Pluggene reduserer skadelige støynivåer med rundt tolv desibel i det hørbare frekvensområdet. Les flere nyheter fra teknologiverdenen her.

V-MODA lanserer nå øreplugger som skal «redde hørselen din». Pluggene «Faders VIP» skal nemlig redusere skadelige støynivåer med rundt tolv desibel i det hørbare frekvensområdet. Til tross for dette skal V-MODAs øreplugger fremdeles levere musikk og tale på en «krystallklar» måte. V-MODA har fått hjelp fra proffe DJ-er og produsenter under produksjonen av Faders-pluggene, og resultatet er fire varianter som skal passe ører i alle former og størrelser. I tillegg følger det med en avtakbar ledning og en bæreveske med enda mer hørselsbeskyttelse for høylytte utesteder og konserter. Ørepluggene kommer i fargene svart, rødt og «elektro-rosa». (Kilde: Tek.no)

Finn fram på iPad

Norges største markedsplass på internett, FINN.no, lanserer nå en omfattende iPad-app som skal gi utvidede muligheter i forhold til nettsiden.

– Når man ser på boliger, biler eller båter, er det viktig med god visuell opplevelse, og her tar appen FINN ett langt skritt videre, sier Eyvind Larre, leder for FINN Innovasjonslab.

En av hovedfunksjonene i den nye FINN-appen er 3D-kartene. Disse skal dekke «ethvert nabolag i Norge», og her er skal du kunne finne ut hva som annonseres av boliger, biler, sofaer og jobber i ulike områder, helt ned på gatenivå. Andre funksjoner er for eksempel bedre bildevisning, rask tilgang til favoritter og lagrede søk direkte i appen. (Kilde: Tek.no)

Les også: Tapetet som stenger Wi-Fi-snyltere ute

Smal sak

Lenovo har sluppet en nytt medlem i Thinkpad-familien, den 14-tommer store PC-en «ThinkPad X1 Carbon». Maskinen veier ikke mer enn 1,36 kilo, og med et slankt ytre legger den seg på nivå med kjente konkurrenter som Macbook Air og Samsungs 9-serie. Selv om vekten er lav, er skjermen stor og maskinvaren solid. Lenovo har holdt linjene stramme ved bruke karbonfiber i skallet. Dette materialet er lett, samtidig som det gjør det mulig å ivareta den røffe kvaliteten Thinkpad-serien er kjent for. Skjermen har en oppløsning på 1600 x 900 piksler og har matt overflate. Maskinen støtter opp til åtte gigabyte minne, og samtlige modeller skal leveres med 64-bit-versjonen av Windows 7. (Kilde: Tek.no)

Les også: Ny supermobil

Tjen penger på mobilbilder

Den nye iPhone-appen «Foap» vil gi deg 125 kroner hver gang noen kjøper mobilbilder av deg. Tanken bak appen er at bilder som brukes i artikler og annonser ofte ser unaturlige ut, og at Foap skal kunne levere mer autentiske bilder.

– Vi er i ferd med å skape et salgsmiljø for å tiltrekke oss de beste mobilfotografene. Vi vil plukke ut de aller dyktigste av Instagrams førti millioner brukere og få dem til å bli trofaste hos oss, sier medgründer Alexandra Bylund i Foap.

Alle mobilbilder må godkjennes manuelt før de dukker opp i oversikten på Foap.com. Husk på at bildene selges med tanke på bruk i nyhetsartikler og annonser, og du må derfor alltid ha samtykke fra dem du fotograferer før bildene kan publiseres. Det koster 250 kroner å kjøpe et bilde via Foap, og halvparten går til mobilfotografen, ifølge en pressemelding. (Kilde: Tek.no)

Les også:

Minnepinne forkledd som tampong

Minnepinnen kjenner igjen stemmen din

Bokstavelig ur og Photoshop på nett

Nye smarttelefoner og kaker til iPhone

Les flere nyheter fra ABC Nyheter