En halv million griser fikk ikke mat og vann

En halv million griser ble overlatt til seg selv, etter at demonstranter blokkerte et slakteri i Chile. Illustrasjonsfoto. Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Chilenske myndigheter har slått helsealarm etter at en konflikt ved et slakteri etterlot en halv million griser uten mat og vann.

Krisen oppsto da innbyggerne i landsbyen Freirina, 800 kilometer nord for hovedstaden Santiago, fikk nok av griselukten fra Agrosuper-slakteriet.

I forrige uke holdt de en demonstrasjon som kom ut av kontroll. To politibiler gikk opp i flammer og 23 av demonstrantene ble pågrepet.

Les også: Her bor albinoekornet

Rasende innbyggere blokkerte deretter veien til slakteriet, og de ansatte flyktet. En halv million griser ble igjen.

Uten mat og drikke, tilsyn og stell, begynte grisene raskt å dø. Det fikk lukta til å bli enda verre og helsemyndighetene slo alarm.

Les også: Kattunger reddet via Facebook

Chiles helseminister Jaime Manalich dro selv til Freirina for å forhandle med demonstrantene, som tirsdag kveld gikk med på å oppheve blokaden slik at arbeiderne kunne vende tilbake for å fôre grisene.

Avløpsnettet er nå tett av griseavføring og det er fare for forurensning av drikkevannet i området, noe som kan utgjøre en alvorlig fare for befolkningen, advarte Manalich. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter