Godkjenner psykiaternes Breivik-rapport

Godkjenner psykiaternes Breivik-rapport Les mer Lukk

Den rettsmedisinske kommisjon godkjenner rapporten fra de sakkyndige Aspaas og Tørrissen om Anders Behring Breivik, melder NRK.

Rapporten konkluderer med at Breivik er strafferettslig tilregnelig. For nesten fire uker siden ba Den rettsmedisinske kommisjon om en tilleggserklæring til rapporten fra psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas.

Ikke nok forebehold

Ifølge kommisjonen hadde ikke Tørrissen og Aspaas tatt nok forbehold om at Breivik kan ha tilpasset forklaringen og oppførselen sin slik at han fremstår som tilregnelig, noe som var grunnen til tilleggserklæringen.

Den rettsmedisinske kommisjon godkjente mandag tilleggserklæringen, men har fremdeles spørsmål. Disse ber de Aspaas og Tørrissen besvare når de skal vitne mot slutten av rettssaken, ifølge NRK.Den rettsmedisinske kommisjon og Oslo tingrett vil foreløpig bare bekrefte overfor NTB at kommisjonen har sendt et svar til retten. Det ble sendt på tampen av rettsdagen mandag og vil trolig bli tatt opp i retten tirsdag.

Gullstandarden

Rettspsykiater Henning Verøy mener rapporten insinuerer at kommisjonen mener at Huseby og Sørheim hadde rett da de kom fram til at Breivik var utilregnelig, melder VG.

- Det er tydelig at den første erklæringen er «gullstandarden» som alt annet måles opp imot, sier Verøy til VG.


Les også: - Jeg skal tilbake til Utøya

Les også: Så kjæresten bli drept

Les alt om 22.juli.

Les flere nyheter