Minst tre omkom i jordskjelv i Nord-Italia

Skremmende: En kvinne står med barnet sitt foran det jordskjelvrammede rådhuset i Sant Agostino nær Ferrara. Foto: NTB scanpix/REUTERS/Giorgio Benvenuti Les mer Lukk

Panikkslagne mennesker løp ut i gatene da et kraftig jordskjelv rammet Nord-Italia natt til søndag. Minst tre personer omkom og flere er innesperret.

Så langt har redningsarbeidere bekreftet at minst tre personer har mistet livet i jordskjelvet ved Bologna. I tillegg er minst to andre skadd og flere mennesker er innesperret i sammenraste bygninger.

En mann som er bekreftet omkommet, befant seg i et verkstedet nær byen Ferrara, opplyser redningsarbeidere til nyhetsbyrået AFP. Minst to personer mistet livet da en annen bygning kollapset.

Les også: Kommer tre år etter jordskjelvet i Alquila.

Ropte om hjelp

Det er kommet meldinger om et tak som har rast sammen i Sermide, en liten by mellom Bologna og Verona. Folk på stedet har hørt en kvinne rope om hjelp inne fra den ødelagte bygningen.

Også i området ved byen Bondeno skal folk ha blitt innesperret. En kilde i brannvesenet forteller om folk som har fått sammenraste konstruksjoner over seg.

De første TV-bildene som er tatt etter soloppgang, viser svært alvorlige ødeleggelser på historiske bygninger – blant annet har en del av en gammel festning rast sammen. Flere kirketårn skal ha delvis kollapset, og sykehus ble evakuert.

Les også: Stadige jordskjelv i Japan.

Etterskjelv

Skjelvet, som varte i rundt 20 sekunder, hadde en styrke på 5,9 og ble utløst forholdsvis nær jordoverflaten, ifølge US Geological Survey. Senere oppsto det flere etterskjelv. Episenteret lå 35 kilometer nordvest for Bologna.

Les også: Italia i sjokk etter bombeeksplosjon på skole.

Rystelsene vekket folk i Bologna rett etter klokken 4. Bilalarmer ble utløst, og folk gikk ut på balkongene sine for å se hva som hadde skjedd, men det er ikke kommet meldinger om skadde i byen som er kjent for å ha Europas eldste universitet.

Tidligere på natten rystet et jordskjelv på 4,1 Lombardia-regionen rundt Milano.

Forrige gang et stort jordskjelv rammet Italia, var i 2009, da nesten 300 mennesker omkom i byen L'Aquila i den sentrale delen av landet.

Les andre nyheter her.