– Elev støttet Breivik i 17. mai-tale på Gran Canaria

Fra den varme 17.-maifeiringen på den norske skolen. Foto: Colegio Noruego. Les mer Lukk

En norsk 10.-klassing støttet Anders Behring Breiviks politiske syn da hun holdt tale 17. mai på Gran Canaria, ifølge VG.

Talen skal også ha inneholdt hets av muslimer. Flere av tilhørerne reagerte sterkt, og ledelsen ved den norske skolen på Gran Canaria beklager hendelsen.

– Jeg er utrolig lei meg for at denne talen ble en del av et flott arrangement, sier rektor Benedikte Grongstad til VG.

Les også: Veldig imponert over Utøya-vitnene.

På skolens facebook-side går nå debatten. Rektor får omfattende støtte for sin kritikk av talen.

Fornøyde foreldre

Foreldre ved skolen har imidlertid et ganske annet syn på saken. Lederen for Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), Ronny Kiil Olsen, sier han støtter jenta som holdt talen.

– Det ble holdt en tale som jeg godkjente og som kanskje var litt kontroversiell. Hun er en reflektert jente som kom med noen politiske påstander om grunnlovsendringene og nevnte blant annet islamiseringen og Breivik, forklarer Olsen.

Les også: Hørte Breiviks jubelrop.

- Det driter jeg i!

På spørsmål om hva han han synes om Grongstads reaksjon, svarer han slik:

– Det driter jeg i! Rektor må tåle dette. Det er skolen som skal lære opp ungdommen. Hvis de skal sensurere ungdommene bort fra mediene og samfunnet, så blir det helt feil.

Grongstad sier til VG at hun vil kalle inn Olsen til et møte neste uke. Hun har ikke inntrykk av at FAU-lederens syn på talen er den generelle holdningen til foreldrene ved skolen.

Les andre nyheter.