Stjernesanger Dietrich Fischer-Dieskau er død

Dietrich Fischer-Dieskau var en av de store klassiske sangerne i det 20. århundre (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Den tyske barytonen Dietrich Fischer-Dieskau er død, 86 år gammel. Fischer-Dieskau blir kalt en av det 20. århundres største stemmer, og var en musikalsk legende både på scenen og på plate.

Han døde fredag, kort tid før sin 87. fødselsdag, opplyste hans kone Julia Varady. Fischer-Dieskau hadde ikke opptrådt offentlig siden 1992, men før den tid hadde han gjort seg legendarisk både på scenen og på plate.

Han sang for fullsatte hus i Carnegie Hall i New York, i Covent Garden-operaen i London og i Berlin-operaen. Hans framføringer av Franz Schuberts sangsyklus «Winterreise» regnes blant de ypperste noensinne.

– Hans tolkning av «Winterreise» regnes den dag i dag som målestokken alle andre vurderes etter. Dietrich Fischer-Dieskau var en av de store klassiske sangerne i det 20. århundre, skriver nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Et høydepunkt i hans karriere var hans opptreden ved innvielsen av den nye katedralen i Coventry i Midt-England i 1962, etter at den gamle var ødelagt av tysk bombing under andre verdenskrig. Her deltok han i urframføringen av Benjamin Brittens «War Requiem».

Les også: Donna Summers er død

Les flere nyheter fra ABC Nyheter