Ban Ki-moon:

– Al-Qaida sto bak terroraksjon i Syria

FNs generalsekretær Ban Kim-moon er svært bekymret for situasjonen i Syria og tror det er riktig at al-Qaida står bak angrep i landet. Foto: Reuters Les mer Lukk

FNs generalsekretær Ban Ki-moon tror det er riktig at al-Qaida sto bak terrorangrepet i Syrias hovedstad Damaskus i forrige uke.

– Jeg tror det må være al-Qaida som sto bak. Dette har skapt svært alvorlige problemer, sa Ban under et arrangement for ungdom i FN-hovedkvarteret i New York torsdag.

Minst 55 mennesker ble drept da to bilbomber eksploderte i Damaskus 10. mai. Over 370 personer ble såret, og angrepet er det verste i den syriske hovedstaden siden protestene og opprøret mot regimet begynte i fjor.

Les også: - Over 30 drept i nye kamper i Syria

En lite kjent væpnet gruppe, al-Nusra-fronten for beskyttelse av Levanten, tok på seg ansvaret for selvmordsangrepet. Det antas at gruppen har forbindelser til al-Qaida.

Myndighetene i Syria har lenge hevdet at de kjemper mot terrorister. Minst 20 medlemmer av al-Qaida er tatt til fange etter å ha tatt seg inn i landet fra Tyrkia, ifølge det syriske regimet.

Les også:

Militant gruppe hevder å stå bak Damaskus-bombe

Terror i Damaskus vekker stor uro

Norsk general i bombedrama i Syria


Les flere nyheter her