Bøkko-søsknene tilbake på forbundslaget

Your browser doesn't support HTML5 video.

Derfor bryter Bøkko samarbeidet
Skøyteløperne Håvard og Hege Bøkko skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen kommende sesong.

Fakta om Bøkko-søsknene  

Navn: Håvard Bøkko

Alder: 25 (2. februar 1987)

Klubb: Hol

Personlige rekorder: 500 m: 35,86, 1000 m: 1.08,42, 1500 m: 1.42,67, 5000 m: 6.09,94, 10.000 m: 12.53,89.

Internasjonale meritter (senior):

OL: 1 bronse

Allround-VM: 3 sølv og 1 bronse

VM enkeltdistanser: 1 gull, 2 sølv, 1 bronse

EM: 2 sølv og 2 bronse

6 verdenscupseirer.

Navn: Hege Bøkko

Alder: 20 (5. september 1991)

Klubb: Hol

Personlige rekorder: 500 m: 39,05, 1000 m: 1.16,43, 1500 m: 1.57,91, 3000 m: 4.12,81, 5000 m: 7.42,10.

Sist sesong gikk de for privatlaget Team CBA, der de hadde tidligere landslagstrener Peter Mueller som trener. Nå bryter søsknene samarbeidet med amerikaneren, bekrefter Team CBAs sportssjef Eskil Ervik.

– Vi er to separate lag, landslaget og Team CBA, og da er det ikke aktuelt å samarbeide, sier Ervik til NTB.

Bøkko-søsknene skal være en del av skøyteforbundets satsing fram mot OL i Sotsji i 2014.

– Vi har hatt en lærerik og fin tid på CBA, men er sammen kommet til at Skøyteforbundet og Olympiatoppens opplegg for landslaget, er mest riktig for oss framover, sier Bøkko-søsknene i en pressemelding.

Takker Mueller

– Vi vil takke hele laget med trenere, utøvere og støtteapparat for en fin tid i Team CBA. Vi er ydmyke overfor Rolf Hauge og Peter Mueller, som har hatt stor tro på oss. Hauge har støttet satsingen raust økonomisk, mens Peter har gått inn for treneroppdraget med hjertet. Han har bidratt mye til vår framgang som skøyteløpere, men nå mener vi det er riktig å velge et annet opplegg for å utvikle oss videre, sier søskenparet.

De måtte tåle mye kritikk etter overgangen fra forbundet til CBA.

– Det har vært tungt å bli utsatt for forhold gjennom sesongen som ikke har vært prestasjonsfremmende for oss. Vi tenker her på at vi som utøvere har stått midt i en idrettspolitisk situasjon, blant annet i mediene, som vi ikke selv har ønsket å være en del av.

Les også: Bøkko tapte VM-tittelen

Olympiatoppen avgjorde

Håvard og Hege Bøkko trekker blant annet fram Olympiatoppens kompetanse på høydetrening som en viktig grunn til at de kommer tilbake i forbundsgruppen.

– Vi mener det vil være riktig fram mot Sotsji å gjennomføre systematisk høydetrening i regi av forbundslaget, kvalitetssikret av Olympiatoppen, sier Håvard Bøkko.

– Vi var uenige om veien framover når det gjaldt trening, og det er ikke så mye mer å si om det, sier Ervik om grunnen til at Bøkko-søsknene forlater privatlaget.

Les også: Peter Mueller sparket

Ifølge Ervik fortsetter likevel Team CBA satsingen med Mueller som trener. Franske Alexis Contin er blant løperne på laget.

– Vi har staket ut kursen framover og har en forpliktelse overfor de andre løperne, sier Ervik.Håvard Bøkko hadde en skuffende sesong i vinter. I EM i Budapest måtte han nøye seg med bronse, mens det bare ble fjerdeplass i allround-VM i Moskva. Han tok bronse på 1500 meter i VM enkeltdistanser.

Les også: - Det var ikke det Mueller sa

Les flere nyheter