AMK med flere folk på jobb til lørdagens russetreff

Ambulanse, politi og brannvesen rykket ut etter meldingen om en mulig drukning i Øversetertjern ved Tryvann i Oslo sent fredag kveld. AMK-sentralen hadde i tillegg en rekke utrykninger til selve russearrangementet på Tryvann. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix) Les mer Lukk

AMK-sentralen hadde 17 ambulanseutrykninger til russetreffet på Tryvann i Oslo fredag. Lørdag henter AMK inn flere folk på jobb.

Aldri før har helsevesenet måttet rykke ut med så mange ambulanser til Tryvann-arrangementet som fredag. Både AMK-sentralen og folk ved legevakten er bekymret over tendensen med stadige mer berusede personer, skriver VG.

Ei 19-årig russejente som deltok, forteller til avisa at et av gjerdene ved inngangen kollapset og at folk besvimte og hadde problemer med å puste.

Les også: Avsluttet søk etter russejente ved Tryvann

Lørdag ettermiddag var Mie Skard, daglig leder i ROK – selskapet som står bak russetreffene på Tryvann – i møte med AMK-sentralen, melder NRK.

– Det var uheldig at AMK måtte bruke så store ressurser på dette, fordi vi jo har egen sykestue her med to leger, to sykepleiere og fire ambulanser, sier Skard, som opplyser at kapasiteten økes til lørdag kveld. Også AMK øker beredskapen.

– Vi styrker ambulansebemanningen og antall personer som tar imot nødsamtaler i kveld, sier leder Rune Gehrken ved AMK-sentralen.

Det ble fredag kveld satt i gang leting som følge av melding om at ei russejente kunne ha druknet i Øvresetertjern ved Tryvann. Letingen ble avblåst kort tid etter.

Les flere nyheter her