Polakk funnet drept i egen bil

STÅR FAST: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde informerer fredag om funnet av den døde personen i et bagasjerom i en bil på Montebello i Oslo torsdag kveld.(Foto: NTB Scanpix) Les mer Lukk

Mannen som torsdag kveld ble funnet drept i bagasjerommet i en bil på vestkanten i Oslo, er fra Polen. Politiet står uten spor i jakten på den eller de som drepte ham.

– Det er ikke så mye nytt i saken, men jeg kan bekrefte at det er en polsk mann født i 1980 som ble funnet i bilen. Han står oppført som eier og disponent av bilen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var torsdag kveld at mannen ble funnet drept i bagasjerommet på en Volkswagen Golf i Sondrevegen på Montebello. Han ble meldt savnet av sin polske samboer til Romerike politidistrikt tidligere i uken.

Sent fredag kveld redegjorde rettsmedisinere for skader og dødsårsak, men av hensyn til etterforskningen kunne ikke politiet lørdag gi detaljer om dette.

Se video fra politiets pressekonferanse om saken

Ber publikum om hjelp

Politiet oppfordrer imidlertid folk med informasjon i saken til å gi lyd fra seg.

– Vi har fått flere tips fredag kveld og natt til lørdag, og håper fortsatt at publikum engasjerer seg i saken og tar kontakt, sier Rohde.

Hun tviler på at det vil skje noe gjennombrudd i saken de første dagene.

Bilde av en sølvfarget 2008 modell Volkswagen Golf som tilsvarer bilen hvor en mann ble funnet drept i Sondrevegen på Montebello i Oslo sent torsdag kveld. (Foto: Politiet/NTB scanpix)

– Vi har ingen konkrete mistenkte og vet ikke hva motivet kan ha vært. Helgen brukes til informasjonsinnhenting, og vi håper å finne interessante spor. Vi skal også avhøre familie, venner og kollegaer av den drepte mannen, sier Rohde.

Teknikere har tatt hånd om bilen for å gjennomsøke den etter eventuelle spor.

Les også: - Et skudd i blinde

Parkert siden søndag

Politiet ble varslet av naboer klokken 18.23 torsdag kveld om at det sto en feilparkert bil på stedet. Først tre timer senere ble bilen undersøkt av politiet og den døde personen funnet. Årsaken til at det tok så lang tid var at politiet først antok det kun dreide seg om en vanlig trafikkmelding.

En nabo forteller til Dagbladet han så bilen stå på snuplassen første gang for nesten en uke siden.

– Jeg så bilen først søndag morgen. Den sto parkert alene. Jeg så aldri inn i bilen. Jeg syntes det var rart at den hadde stått der så lenge. Det er ikke lov å parkere der. Så torsdag kveld kontaktet jeg politiet, sier han til avisen.

Les flere nyheter