Forsvarerne kaster om på vitnelisten

Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra skal bruke den lange rettspausen til blant annet å bytte om på vitnelisten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Når terrorsaken starter igjen torsdag vil Anders Behring Breiviks forsvarere levere en endret vitneliste til retten.

Forsvaret skal føre vitner og beviser i sju dager fra 7. juni. Hovedvekten av vitnene skal snakke om Breiviks psyke, men de har også innkalt eksperter på samfunn, politikk og religion.

– Vi sitter med alle inntrykkene og knar denne listen konstant. Og sånn vil det være hele tiden. Det er ulike impulser som kommer inn, blant annet fra hans forklaring og fra mediebildet, sier Vibeke Hein Bæra til NTB.

Les også: - Hadde vaktene sett dette, ville de reagert

Hun vil ikke si noe om den navngitte påståtte serbiske kontakten til Breivik blir tema i vitneførselen. Forsvareren vil heller ikke si noe om hvorvidt Breiviks forklaring har gjort noen vitner overflødige eller enkelttemaer mindre viktige.

Et punkt på forsvarernes liste i juni er også spørsmålet om Grubbegata burde vært avsperret og om vaktene burde ha oppdaget ham da han parkerte. Forsvarerne har stilt spørsmål til flere av aktoratets vitner om dette.

Les også:

- Har vært redde for bombebiler i flere år

Breiviks barndom kan bli tema

- Som å få en spade i trynet

Les Breiviks forklaring ord for ord

Les alt om 22. juli

Les flere nyheter