Tiggerne i Kristiansand får toalett og dusj

Kristiansand bystyre vedtok onsdag kveld at tiggerne i byen skal få eget toalett og dusj. Bystyret bevilger 300.000 kroner i formålet.

Frontene var steile da bystyret skulle stemme over forslaget. På den ene siden sto Høyre og Fremskrittspartiet som foreslo å si blankt nei til sanitæranlegg for tiggere, melder Fædrelandsvennen.

– Pengene tiggerne får i koppen går til menn i dress som kjører rundt og plasserer dem. Hvis vi vedtar et sanitæranlegg for tiggere her i byen, skaper vi muligheten for å etablere et nytt Christiania, sa Odd Nordmo (H).

- Utvilsomt et trekkplaster

Han fikk følge av Frps gruppeleder Tor S. Utsogn.

– Et etnisk segregert toalett som dette vil utvilsomt være et trekkplaster for tiggere. Vi vet at rumenske mannfolk sitter i biler og holder kontroll med tiggerne sine, sa Utsogn.

Dag Vige fra Venstre har vært den fremste forkjemperen for å få satt opp anlegget. Han appellerte til menneskeverdet.

– Ingen kommer til Kristiansand for å gå på do. Menneskeverd er grunnleggende i denne debatten, sa han.

Les også: Regjeringen vil ha tiggere ut av Norge

Knepen valgseier

Etter en times debatt gikk bystyret til avstemning. 28 stemte for, 25 stemte mot.

Forutsetningen for bevilgningen er at frivillige organisasjoner påtar seg forpliktelsene med drift, vedlikehold og oppfølging av bruken av brakka med sanitæranlegget.

Samtidig stemte et flertall i bystyret for Kristelig Folkepartis forslag om å endre politivedtektene i byen slik at EØS-borgere uten arbeid kan sendes ut av landet etter tre måneder.

Les også: Toåring bodde i bil på parkeringsplass

Les flere nyheter