Ullmann og Espedal til pengeorientert festival

Tomas Espedal er en av mange forfattere som kommer på Litteraturfestivalen i Lillehammer om en drøy måned. (Foto: NTB scampix) Les mer Lukk

Linda Boström Knausgård, Linn Ullmann og Tomas Espedal er blant forfatterne som vil sette farge på Lillehammer når årets litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene – går av stabelen.

Festivalen arrangeres 29. mai – 3. juni, og årets program er det mest omfattende i festivalens 18 år lange historie – med hele 250 arrangementer.

Penger er årets tema, og flere økonomer kommer for å debattere likhet, krise og vår framtid i Europa. Også store finansnavn som Øystein Stray Spetalen og Trygve Hegnar har meldt sin ankomst.

Men penger til side, det er skjønnlitteraturen som står i sentrum for festivalen som sparker i gang med åpningsforestilling tirsdag 29. mai. Her vil blant andre Linn Ullmann, Tomas Espedal og Anne Krigsvoll medvirke.

Les også: Ville skrive som en kvinne


Oscar-vinner

Norske forfattere som kommer er Merethe Lindstrøm, Anne B. Ragde, Dag Solstad, Jostein Gaarder, Ivo de Figueiredo, Torkil Damhaug, Lina Undrum Mariussen, Bjørn Rørvik og Mariangela Cacace.

Av nordiske gjester nevnes Kristian Lundberg, Mikael Niemi, Josefine Klougart, Gyrdir Eliasson Hanne-Vibeke Holst, Jens Lapidus, Johan Jönsson og Andri Snær Magnason.

Linda Boström Knausgård, Karl Ove Knausgårds svenske kone som er aktuell med novellesamlingen «Grand Mal», har også takket ja til invitasjonen fra arrangørene. Så gjenstår det å se om også forfatterektemannen følger med på hennes Norges-besøk.

«Spesielt glade er vi for å presentere våre internasjonale gjester, blant andre den australske Oscar-vinneren Shaun Tan, syriske Adonis, koreanske Ko Un, pakistansk-amerikanske Daniyal Mueenuddin og de to amerikanske forfatterne Nicole Krauss og David Vann», heter det fra festivalen. (©NTB)

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her