Chávez klart i tet foran presidentvalg i Venezuela

Venezuelas president Hugo Chávez er fortsatt en svært populær mann i hjemlandet, viser meningsmålingene. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Hugo Chávez ligger an til å sikre seg seks nye år ved makten i høstens presidentvalg i Venezuela, viser meningsmålingene.

Samtlige meningsmålinger gir Chávez en ledelse over opposisjonens kandidat Henrique Capriles foran valget 7. oktober, og på flere av de er forspranget på nærmere 30 prosentpoeng.

Den siste målingen til Gis XXI gir Chávez en oppslutning på 54,8 prosent, mens 22,2 prosent sier at de vil stemme på opposisjonens kandidat.

En måling utført av Hinterlaces gir venstrepopulisten Chávez 53 prosent oppslutning, mot 34 prosent til utfordreren.

Les også: Lover å vinne kampen

IVADs siste måling gir Chávez 56,5 prosent, mot 26,6 for opposisjonens kandidat.

Datanalisis-målingen gir Chávez et noe mindre forsprang, med 44,4 prosent mot 31,4 for utfordreren.

Consultores21-målingen er den eneste som antyder jevnt løp under valget i oktober. På denne får Chávez 46,3 prosent, mens 44,8 prosent sier at de vil stemme på opposisjonens kandidat.

Les også: Nye bilder og opptak av Chávez

Det eneste som kan hindre gjenvalg for Chávez ser dermed ut til å være hans egen helse. Venezuelas president ble operert for kreft i juni i fjor, og han måtte gjennomgå en ny operasjon i februar i år.

Nå får Chávez etterbehandling på Cuba, og han hevder selv å være frisk fra sykdommen. Chávez har styrt Venezuela siden 1999.

Les flere nyheter her