Sene innbyttermål snudde til Molde-seier

AVGJORDE: Moldes Daniel Chima Chukwu (midten) jublet etter å ha satt inn 3-2 mot Lillestrøm to minutter før slutt i eliteserien mandag. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Innbytterne Daniel Chima Chukwu og Mattias Moström snudde til 3-2-seier med to sene mål for Molde hjemme mot Lillestrøm i eliteserien mandag.

Bortelaget så ut til å gå mot en svært etterlengtet seier, men i sluttminuttene fikk Molde-manager Ole Gunnar Solskjær full uttelling for byttene sine. Først hamret svenske Moström inn 2-2 i det 85. minutt etter en flott ball fra Chima Chukwu før sistnevnte trillet inn 3-2-seieren like etterpå.

– Det var viktig at vi kom tilbake og tok tre poeng. Vi vil komme enda sterkere utover sesongen, sa Solskjær.

Tidligere i annen omgang ruvet Lillestrøm-kaptein Frode Kippe i luften og stanget inn 2-1 for gjestene med hodet på ett godt hjørnespark av Petter Vaagan Moen. Veteranen straffet Molde for passivt forsvarsspill og glipper i markeringene foran eget mål.

Scoringen kom mot spillets gang da hjemmelaget var i ferd med å sette inn støtet på jakten etter ledermålet. Lillestrøm kom seg til flere farlige situasjoner etter at de kom foran i målprotokollen, men det var i stedet vertene som skulle slå hardt tilbake.

Bugge-tabbe

Etter en jevnspilt og rotete åpning var det Molde som kom først i føringen etter 28 minutter. Emmanuel Ekpo stresset LSK-forsvaret med farten sin og ga ballen videre til Davy Claude Angan som plasserte den i mål fra 16 meter. Tre minutter før pause ordnet islandske Pálmi Rafn Pálmason 1-1 etter en stygg glipp av Molde-keeper Espen Bugge Pettersen. Sisteskansen så ut til å ha grep om ballen, men den glapp ut av hendene hans og i eget nett.

– Det var en forferdelig stygg feil av meg. Derfor var det godt å kunne bidra med noen redninger i annen omgang, sa Bugge Pettersen om tabben.

– Han hadde ett halvt sekund med dårlig konsentrasjon, men vi kan takke ham for flere matchavgjørende redninger etter pause da Lillestrøm var gode, mente Solskjær om egen målvakt.

– Dårlig betalt

Tittelholder Molde har vunnet alle årets tre første hjemmekamper og henger dermed godt med i toppen med sine ni poeng (6.-plass). Serieleder Rosenborg er foran med to poeng mer.

For Lillestrøm fortsetter en nitrist statistikk. Klubben fra Romerike har gått 16 kamper på rad uten seier i eliteserien. Den forrige trepoengeren kom i august i fjor. Laget ligger nest sist.

LSK-trener Magnus Haglund mente etter mandagens tap at laget hans har hatt stang ut så langt i sesongen.

– Det er tøft å få så dårlig betalt kamp etter kamp. Vi dominerte spillet i annen omgang og derfor er det hardt å reise hjem uten poeng etter en god kamp, sa Haglund.

Les flere nyheter