Sosialistene i tet

Sosialistpartiets kandidat François Hollande. Foto: Scanpix/AP. Les mer Lukk

Sosialistenes François Hollande får mellom 27 og 30 prosent av stemmene og ligger an til å vinne første runde av presidentvalget i Frankrike, viser målinger gjengitt av belgiske medier.

Ifølge en måling fra den belgiske rikskringkastingen RTBF får Hollande mellom 28 og 29 prosent, mens sittende president Nicolas Sarkozy får mellom 25 og 26 prosent.


Denne valgdagsmålingen bekreftes av en annen, fra OpinoinWay, gjengitt av Le Soir, der Hollande får mellom 27 og 30 prosent, mens Sarkozy får mellom 25 og 27 prosent.Uansett endelig utfall av den første omgangen, er det klart at Hollande og Sarkozy møtes i en avgjørende omgang 6. mai.

Valgdeltakelsen i det franske presidentvalget ser ut til å bli godt over 80 prosent, ifølge den belgiske radiokanalen RTBF.

Valginstituttet Ipsos har beregnet deltakelsen til drøyt 80 prosent, mens TNS Sofres mener den var enda et prosentpoeng høyere.I 2007 var valgdeltakelsen på 84 prosent, men det valget regnes som eksepsjonelt. I 2002 lå deltakelsen på 71,6 prosent.

Les flere nyheter