Sjokkfredagen vekker sterke følelser

I forbindelse med rettsaken har det blitt hengt opp roser i sikkerhetsgjerdet utenfor Oslo Tinghus. På lappen står det "Be om undskyldning Brevik" Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Etter en uke med bestialske drapsbeskrivelser og opprivende scener under rettssaken mot Anders Behring Breivik, kom mange i løpet av helgen for å legge ned roser utenfor Oslo tinghus.

Til minne om dem som gikk bort under terrorangrepet i regjeringskvartalet og på Utøya, og i felles sorg med etterlatte og berørte av terrorhandlingene.

Den tunge fredagen med detaljene fra Utøya, fortalt av en følelseskald drapsmann, har gjort at mange i medfølelse med de berørte har tatt veien til tinghuset i løpet av helgen. Blant dem var Anne Nilsen, som med en rød rose markerte sine tanker til de etterlatte og berørte.

– Det var spesielt fredagen som var sterk. Det å høre den sadismen som ligger bak og den mangelen på empati som tiltalte viser, sier hun.

Les alt om rettssaken

Nærmest inngangen til tinghuset var det festet roser til sikkerhetsgjerdet med navnelapper på mange av ofrene etter terroraksjonen.

Langs gjerdene var det festet rosa, hvite, røde og gule roser og noen påskeliljer med varme hilsener til de berørte.

«Til de berørte: En hel verden beundrer dere. Hold sammen» og «Store klemmer til alle berørte», var blant støtteerklæringene som var skrevet ned.

En hadde også beskrevet terrorens ansikt med disse ordene: «Vårt norske hus er så lite og ondskapen så stor».

Les flere nyheter