127 omkom i flystyrt i Pakistan

Redningsarbeidere og lokale innbyggere gjennomsøker området hvor flyet styrtet. (Foto: AFP/Scanpix) Les mer Lukk

Alle som var om bord i flyet som styrtet ved Islamabad nord i Pakistan, har trolig omkommet, ifølge pakistansk politi.

– Det er ingen sjanse for overlevende. Det vil være et mirakel. Flyet er fullstendig ødelagt, sier polititjenestemannen Fazle Akbar.

Fredagens flyulykke er den alvorligste i landet på flere år. Flyet var på vei fra Karachi da det styrtet i et boligområde nær Chaklala i byen Rawalpindi like før landing fredag kveld.

Ifølge CNN hadde flyet i alt 131 personer om bord. Den pakistanske TV-kanalen Geo News melder imidlertid at det var 127 personer, blant dem 118 passasjerer, i flyet, mens pakistanske luftfartsmyndigheter sier at det var 121 passasjerer og en besetning på ni om bord.

Fyr i lufta

Ifølge øyenvitner tok flyet fyr i lufta før det styrtet.

– Det var som om en ildkule kom mot oss, forteller de til Geo News.

Også den pakistanske forsvarsministeren Chaudhry Ahmed Mukhar sier til BBC at flyet tok fyr i lufta.

Ifølge den pakistanske TV-kanalen Geo Pakistan hadde flyet fått grønt lys for landing, men mistet kontakten med kontrolltårnet bare minutter før styrten.

Store redningsmannskaper ble sendt til området, og alle sykehusene i Islamabad og Rawalpindi ble satt i kriseberedskap, opplyser statlig fjernsyn.

Redningsarbeidet vanskelig

Flyet styrtet i nærheten av boligområdet Baria Town og rev takene av flere bygninger før det traff bakken, forteller vitnene.

Bilder fra lokale TV-stasjoner viste fredag pakistanske redningsmannskaper som lette i stummende mørke etter overlevende. Flydeler lå spredt over et stort område.

– Det er helt svart der ute, noe som gjør arbeidet svært vanskelig, sier redningsarbeidere til Geo News.

Ifølge pakistansk politi brøt det også ut brann like etter styrten.

– Vraket står i flammer, flyet er helt ødelagt, sier polititjenestemannen Saifur Rehman.

Årsak ukjent

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til flystyrten, men det var svært dårlig vær i området. Ifølge lokale medier var det svært dårlig sikt, og det ble også meldt om torden.

Flyet er av typen Boeing 737 og tilhører det pakistanske flyselskapet Bhoja Airline. Selskapet startet sine flyginger tidligere denne måneden etter å ha vært ute av drift på grunn av økonomiske problemer i ett år.

Ifølge AFP er flyulykker relativt sjeldne i Pakistan.

I 2010 styrtet et Airbus 131 passasjerfly i åsene utenfor Islamabad. Alle de 152 som var om bord, omkom.

Les flere nyheter her