Aserbajdsjansk journalist banket opp

En aserbajdsjansk journalist ligger alvorlig skadd på sykehus etter å ha blitt angrepet av sikkerhetsvakter i det statlige energiselskapet i utkanten av hovedstaden Baku.

Idrak Abbasov ble banket opp da han onsdag filmet et sammenstøt som oppsto mens ansatte i energiselskapet SOCAR rev boliger i landsbyen Sulutapa i utkanten av Baku.

Bilder fra åstedet viser Abbasov liggende på bakken med blodig ansikt. Han er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, og ifølge broren kan han ikke snakke.

– Da vakter hos SOCAR merket at han filmet, angrep de ham. De tok kameraet hans, slo ham ned og begynte å banke ham opp, sier broren Roman Abbasov.

Les også: - Bruker åtte milliarder på Eurovision

Abbasov har ofte skrevet om riving av hus som myndighetene hevder er bygd ulovlig på land som SOCAR gjør krav på i hans families landsby Sulutapa.

Han skriver for avisa Zerkalo og var med på å stifte Institutt for frihet og sikkerhet for journalister. I fjor fikk han en internasjonal pris for sitt arbeid.

– I Aserbajdsjan, der jeg kommer fra, kan det koste en journalist livet å fortelle sannheten, sa han da han fikk prisen fra Index on Censorship.

Les flere nyheter her