- Det verste angrepet på mange år

FLERE DREPT: Ødeleggelsene i byen Yala sør i Thailand er massive etter at tre bomber gikk av i sentrum av byen lørdag. (Foto: NTBscanpix) Les mer Lukk

Ti personer ble drept da tre bomber eksploderte i byen Yala sør i Thailand lørdag. Angrepet er det verste på mange år.

Bombene gikk av med minutters mellomrom ved lunsjtider lørdag i sentrum av byen, da gatene var fulle av folk, opplyser militæret i landet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble ti personer drept i angrepet, og over 100 såret.

Langvarig konflikt

Bombene var gjemt i en bil og to motorsykler, ifølge obersten. En rekke bygninger, butikker og parkerte biler fikk store skader i de kraftige eksplosjonene.

Det sørlige Thailand har i en årrekke vært herjet av et opprør som har krevd tusenvis av menneskeliv, med nesten daglige skyteepisoder og bombeangrep.

Konflikten skyldes, ifølge befolkningen i området, at den etniske malayiske folkegruppen i sør, som er muslimer, lenge har blitt diskriminert av myndighetene i buddhistdominerte Thailand.

Usikre på hvem som står bak

Selv om det er for tidlig å si hvem som står bak bombene, mistenker lokale styresmakter at muslimske utbrytergrupper står bak angrepet.

– Vi er ikke sikre på hva slags gruppe av mistenkte islamister som står bak dette, men vi undersøker dette nå, sier guvernøren i provinsen til nyhetsbyrået AP.

Det skal også vært en eksplosjon på et hotell i Song Kha-provinsen, men ingen har foreløpig blitt rapportert døde som følge av denne.

UD: - Ingen nordmenn i området

Pressevakt Hanne Melfald i UD opplyser at det etter deres kjennskap ikke skal befinne seg nordmenn i provinsen.

- UD har i lang tid hatt ute et reiseråd som fraråder nordmenn å reise til Yala-provinsen, som følge av konfliktene som har pågått der over lengre tid, sier Melfald til ABC Nyheter.

I starten av mars ble fire soldater drept da en bombe eksploderte i nærheten av Narathiwat, også det sør i landet.

Les også:

Turist døde av elektrisk støt i Thailand

Fire turister drept i Thailand

Les flere nyheter