- Hadde ikke noen opplysninger å komme med

STILTE IKKE OPP: Vågå-ordfører Rune Øygard nektet å møte til avhør, men hans advokat hevder det var praktiske grunner til at Øygard ikke møtte opp. (Foto: NTBscanpix) Les mer Lukk

Vågås overgrepstiltalte ordfører Rune Øygard (Ap) nektet å møte til avhør da politiet ville konfrontere ham med hva de hadde funnet på mobiltelefonen hans.

Øygard ble siktet i september i fjor, og politiet tok deretter beslag i mobiltelefonen hans. På denne ble det funnet et stort antall tekstmeldinger mellom ham og en mindreårig jente.

Telefonen ble overlatt til Kripos, og i februar kom rapporten om hva som var funnet. Politiet ønsket da et nytt avhør med ordføreren, men han nektet.

– Han ønsket ikke å la seg avhøre. Politiet fikk et brev der han gjennom sin forsvarer meddelte at det ikke ble snakk om noe nytt avhør, opplyser statsadvokat Thorbjørn Klundseter til VG.

- Ikke noe å komme med

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen sier at det var praktiske grunner til at ordføreren ikke ville la seg avhøre.

– Jeg hadde ikke anledning på flere uker, og vi mente at saken måtte sendes til påtaleavgjørelse. Han hadde ikke flere opplysninger å komme med, opplyser hun.

Ifølge jentas bistandsadvokat bærer tekstmeldingene fra Øygard preg av å være kjærlighetserklæringer av en type man ikke sender til barn.

Forsvareren mener derimot at de har en triviell karakter og viser dagligdags kontakt.

Les også: Vågå-ordføreren tiltalt

Under 14 år

Ifølge tiltalen, som ble forkynt denne uka, hadde Øygard seksuell omgang med jenta. Det første overgrepet skal ha skjedd i oktober 2009, da hun var under 14 år.

Overgrepene skal ha fortsatt fram til. september i fjor og funnet sted både i Øygards bolig, på hytta hans og på flere hoteller.

Les også:

Stoltenberg stevnes som vitne

Vågå-ordføreren takker kona

Grov beskyldning mot Stoltenberg

Øygard søker permisjon fra vervet


Les flere nyheter