Elleve pågrepet i narkotikasak

Politiet i Asker og Bærum har pågrepet elleve personer i forbindelse med at det ble gjort tre store amfetaminbeslag torsdag kveld.

Fem av de pågrepne ble fredag varetektsfengslet med restriksjoner i fire uker.

– Det var i tråd med det vi hadde bedt om, sier kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Hun sier avhørene av de pågrepne vil avgjøre om politiet skal fremstille flere av dem for fengsling i løpet av helgen.

– Betydelig nettverk

Ett av beslagene ble gjort på Blommenholm i Bærum, de to andre i Oslo. Politiet slo til mot tre adresser i en samordnet aksjon som startet ved 18.30-tiden og varte til rundt midnatt.

– Vi har slått ut et betydelig litauisk nettverk for distribusjon av amfetamin på Østlandet, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli ved kriminalavdelingen i Sandvika til Budstikka.

Strafferamme på 15 års fengsel

– Vi har hatt en forutgående målrettet innsats, men jeg ønsker ikke nå å si noe nærmere om tidsperspektivet, sier kriminalsjef Bjørlo. Hun ønsker heller ikke å si noe konkret om hvor store beslag det er snakk om, ut over at det dreier seg om «betydelige mengder narkotika».

– Det går jo også fram av siktelsene, som gjelder brudd på straffelovens paragraf 162, tredje ledd, forklarer Bjørlo.

Denne paragrafen gjelder nettopp «betydelig kvantum» og har en strafferamme på tre til femten års fengsel. Ifølge Budstikka skal det være snakk om et tosifret antall kilo amfetamin.

Kan pågripe flere

Bjørlo sier det kan komme flere pågripelser, men at det er for tidlig å si noe sikkert om dette.

– Vi kan ikke utelukke det, men foreløpig er vi i en tidlig fase av etterforskningen.

Hun sier den videre etterforskningen også vil avgjøre om de pågrepne skal siktes etter den såkalte mafiaparagrafen, som gjelder lovbrudd begått av et organisert kriminelt nettverk.Av de elleve som er siktet, er ni litauere og tre nordmenn. Det er snakk om åtte menn og tre kvinner.

Les flere nyheter