Strauss-Kahn refererte til kvinner som «utstyr»

SIKTET: Dominique Strauss-Kahn omtalte kvinner som utstyr, gaver og bagasje til venner. Han er siktet i en omfattende prostitusjonsring-sak i Lille i Frankrike. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Skandaleombruste Dominique Strauss-Kahn har i politiavhør innrømmet å ha omtalt unge kvinner som var gjester på sexfester, som «utstyr» i diverse tekstmeldinger.

«Vil du (kan du?) komme til en bra sexy klubb i Madrid med meg (og noe utstyr) 4. juli?» skal den tidligere så mektige IMF-sjefen blant annet ha skrevet i en tekstmelding til en forretningsvenn, ifølge den franske avisen Le Monde.

I en annen melding refererer han til «en gave» og i enda en melding skriver han «bagasje».

Avisen har fått tilgang til dokumenter fra politiets avhør av Strauss-Kahn, som mandag ble tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet i en prostitusjonsring i Frankrike.

Les også: Strauss-Kahn avhørt i prostitusjonssak

Det omtalte politiavhøret er foretatt før Strauss-Kahn ble siktet i saken, og han innrømmer ifølge avisen at han hadde brukt «upassende språk».

Strauss-Kahns forsvarere reagerer kraftig på lekkasjen og beskylder Le Monde for å trekke sitater ut av sin sammenheng. Advokatene truer også med å saksøke avisen.

Strauss-Kahn har innrømmet å ha deltatt på flere «utsvevende fester», men holder fast på at han ikke visste noe om at mange av kvinnene som var på disse festene, var betalt for å være der og tilby seksuelle tjenester. Han har forklart politiet at han «nok har vært naiv».

Se også: Sier han er uskyldig

Påtalemyndigheten mener imidlertid at Strauss-Kahn visste at kvinnene ble betalt av næringslivstopper som på denne måten forsøkte å påvirke politikeres beslutninger.

Les flere nyheter