Breivik skrev om tanker rundt 22/7 i brev til kvinne

Terrortiltalte Anders Behring Breivik skal ha skrevet brev på cellen sin i Ila fengsel hvor han forteller om sine egne følelser rundt 22. juli og tiden etter angrepene. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

I et maskinskrevet brev til en ukjent kvinne, forteller terrortiltalte Anders Behring Breivik om sine egne følelser rundt 22. juli og tiden etter angrepene.

Breivik skal ha skrevet brevet på cellen sin i Ila fengsel, skriver VG.

«Operasjonen var svært vanskelig både fysisk og emosjonelt. 22. juli var den verste dagen i mitt liv, selv om jeg hadde forberedt den i mange år», skriver Breivik i brevet.

Brevet er skrevet på maskin, men undertegnet med Breiviks egen signatur. Han skriver på engelsk og henviser til manifestet sitt.

Les også: Tviler på Breiviks terrorceller

«Jeg har fire advokater i forsvarsteamet mitt. Tre menn og en kvinne. De er svært profesjonelle og jeg setter pris på deres hjelp. Rettssaken ser ut til å bli et sirkus med 450 akkrediterte journalister fra hele verden. Jeg kan ikke si at jeg ser fram til det, men det er absolutt en unik mulighet til å forklare verden ideen med 2083», skriver han.

Breivik forteller også om livet i fengselet, og sier at over halvparten av det som blir skrevet om ham i mediene er løgn. Han kommer også med sterk kritikk til sakkyndigrapporten, som fastslår at han har narsissistiske trekk.

Les også: Ny lov skal holde Breivik innesperret resten av livet

«En narsissistisk person ville aldri ha ofret så mye for seg selv, for andre eller noen ting. Så den argumentasjonen henger ikke sammen», skriver Breivik.

På cellen har Breivik tilgang til en datamaskin uten internettilkobling.

Les flere nyheter her