Toulouse-drapsmann sendte video til Al Jazeera

Mohamed Merah filmet de sju drapene han begikk i Toulouse-området, og opptaket havnet senere hos fjernsynsstasjonen Al Jazeera. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

23-åringen som skjøt og drepte sju mennesker i Frankrike, filmet drapene og sørget for at opptaket havnet hos fjernsynsstasjonen Al Jazeera.

Fransk politi har nå fått oversendt en kopi av de groteske opptakene Mohamed Merah gjorde, da han skjøt og drepte tre soldater, en rabbiner og tre barn.

– Det er en videomontasje av de ulike drapene, ledsaget av musikk og opplesning fra Koranen, opplyser en fransk politikilde.

Les også: Toulouse-drapsmannens bror: - Stolt av drapene

Opptakene ble sendt til Al Jazeeras Paris-kontor, men det er uklart om det var Merah selv eller en eventuell medhjelper som sørget for dette.

Merah ble drept under en dramatisk politiaksjon i Toulouse torsdag i forrige uke, etter først å ha forskanset seg i leiligheten sin i over et døgn.

Før aksjonen ringte Merah til en journalist i fjernsynsstasjonen France 24 og fortalte at han hadde filmet drapene og deretter lagt opptakene ut på nettet.

Les også: Fransk terrormistenkt skryter av ugjerningen

Det er ennå ikke funnet spor etter opptakene på internett.

23-åringen hevdet også å ha handlet på oppdrag fra al-Qaida, men etterforskerne har hittil ikke funnet beviser for at han sto i ledtog med terrornettverket eller andre militante grupper.

Les flere nyheter her