Muamba gjør store framskritt

FREMGANG: Bolton-manager Owen Coyle gleder seg over Fabrice Muambas fremgang etter hjertestansen. Foto: Reuters Les mer Lukk

Fabrice Muamba har gjort store framskritt etter hjertestansen. I helgen var Bolton-spilleren for første gang ute av sykesengen.

23-åringen er fortsatt innlagt på intensivavdelingen ved sykehuset i London. Han opplevde hjertestans og kollapset under en FA-cupkamp mot Tottenham 17. mars.

Men det går stadig bedre med Muamba, og i en felles uttalelse fra sykehuset og Bolton heter det at han har gjort oppmuntrende framskritt.

– Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. I helgen har han vært i stand til å sitte utenfor sengen en kort stund, sett på TV og han er begynt å spise. Men han vil fortsatt bli nøye overvåket av det medisinske personellet ved sykehuset en stund.

Les også: – Muamba var klinisk død i 78 minutter

Bolton-manager Owen Coyle avslører at en av tingene Muamba fikk sett på TV, var lagets 2-1-seier over Blackburn søndag.

– Han var i stand til å se kampen, men jeg tror han sovnet da vi ledet 2-0- Jeg vet ikke om han fortsatt tror at vi vant 2-0, men det er veldig flott å vite at han blir bedre dag for da, sa Coyle.

Muamba kan fortsatt ikke ta imot besøk fra andre enn den nærmeste familien og medlemmer av Bolton.

Les også: Muamba kjente igjen familien

Kvartfinalekampen mot Tottenham ble avbrutt på stillingen 1-1. Den spilles på nytt på White Hart Lane tirsdag, og før kampen vil noen av Tottenham-spillerne få sjansen til å besøke Muamba. Coyle ble rørt av markeringen spillere og supportere i London-klubben gjorde for Muamba sist helg.

– Det vil gi oss en sjanse til å takke Tottenham-fansen, for sist lørdag var det som om en sjette sans hadde tatt over. Det virkelig en følelse av samhold, sa Bolton-manageren.

Les flere nyheter