Solbakken har tillit

– HAR ROEN: Ståle Solbakken innkalte spillerne til krisemøte etter kjempesmellen mot Borussia Dortmund søndag. Foto: Reuters Les mer Lukk

Ståle Solbakken har fortsatt klubbledelsens tillit. Det sier Köln-direktør Claus Horstmann til lokalavisen Express etter søndagens stortap.

– Definitivt, svarer Horstmann han på avisens spørsmål om det er Solbakken som kommer til å lede laget i helgens bunnoppgjør mot Augsburg.

– Treneren vet at han har vår tillit, og derfor har han ro til å forberede laget til en svært viktig kamp. Jeg er overbevist om at treneren har både roen og kraften som må til for å fatte de rette avgjørelsene. Vi må framstå på en helt annen måte i de kommende kampene, sier klubbsjefen.

Les også: Solbakken innkalte til krisemøte

Horstmann er skuffet over støttespillerne.

– Problemet er at de verken står fram selv eller hjelper de andre å prestere. Det er støttespillernes oppgave å sørge for stabilitet, og det er først og fremst et mentalt problem at de ikke gjør det, mener han.

– Spillerne må ta ansvar på banen og vise hva de kan.

Krisemøte

Solbakken innkalte Köln-spillerne til krisemøte mandag morgen etter hjemmefadesen mot Borussia Dortmund.

– Etter de siste 20 minuttene føler jeg meg fullstendig død som menneske. Jeg håper at spillerne har det på samme måte, sa Solbakken til lokalavisen Express etter 1-6-tapet.

Det var klubbens største hjemmenederlag noensinne. Köln er dårligst i serien med 56 baklengsmål og er nå bare to poeng fra nedrykksplass.

– Jeg kommer til å være godt forberedt, og jeg håper spillerne vil være det også. Det kommer til å bli lagt planer, sa Solbakken.

På spørsmål fra Express om alle i spillergruppen har innsett hvor alvorlig situasjonen er, svarte treneren kort og klart: «Nei».

Köln tok ledelsen mot serielederen søndag og hadde 1-1 til pause, men annen halvdel ble en målfest for gjestene som vant de 45 minuttene 5-0.

– Det blir en hard uke. Igjen har vi skutt oss selv i foten, sa Solbakken.

Til helgen venter bortekamp mot Augsburg, som ligger rett bak Köln på tabellen. Det tegner til å bli en avgjørende kamp for Solbakken og hans spillere.

Les flere nyheter