Mann (42) døde etter trafikkulykke i Rogaland

En person døde etter ulykken og tre andre ble skadd. Foto: Arthur Halseid / Scanpix. Les mer Lukk

En 42 år gammel mann døde natt til mandag på sykehus etter at han søndag ble skadd i en kollisjon med en buss i Tysvær i Rogaland.

Den 42 år gamle bilføreren ble påført store skader i det kraftige sammenstøtet, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Mannen ble sendt med kritiske skader til Haukeland universitetssjukehus. Der døde han natt til mandag.

I bilen var 42-åringens sønner på sju og tolv år. Den yngste guttens skader ble først omtalt som moderate, men situasjonen endret seg, og han ligger alvorlig skadd på Haukeland universitetssjukehus.

Helse Fonna opplyser at tolvåringen fikk moderate skader og at tilstanden hans søndag kveld var stabil.

Bussjåføren, en mann i 50-årene, var alene da ulykken skjedde. Han ble sendt til sykehuset i Haugesund. Ifølge politiet fikk han bare et kutt i hånden. Sykehuset betegnet søndag kveld skadene hans som lette.

Ulykken skjedde på E134 ved Førresfjorden i Tysvær øst for Haugesund. Politiet tror personbilen kom over i feil kjørefelt før den traff fronten på en ekspressbuss. Bussen havnet utenfor veien og veltet.

– Om det skyldes selve sammenstøtet eller om sjåføren har forsøkt å gjøre en unnamanøver, er for tidlig å si, sa operasjonsleder Oddvar Olsen søndag kveld.

Les flere nyheter her