Toulouse-drapsmannens bror er stolt av drapene

Den eldre broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah og hans kjæreste ble lørdag fraktet til etterretningstjenestens hovedkvarter i Paris for avhør. (Foto: Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Den eldre broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah (23) sier han er stolt over brorens handlinger, opplyser politiet.

Drapsmannens eldre bror Abdelkader Merah har også innrømmet at han var til stede da skuteren Merah brukte da han utførte drapene ble kjøpt.

Han nekter imidlertid for at han visste noe om brorens planer.

Les også: Lærer suspendert etter hyllest til Merah

Broren og hans kjæreste ble lørdag fraktet til etterretningstjenestens hovedkvarter i Paris for avhør. En dommer skal vurdere om de to skal straffeforfølges i forbindelse med 23-åringens terrorhandlinger. Spørsmålet er hvorvidt de to kan knyttes til drapsmannens handlinger.

Funnet eksplosiver

Politiet har funnet eksplosiver i en bil eid av Abdelkader, ifølge politiet og den franske påtalemyndigheten. 29-åringen er allerede kjent for sikkerhetstjenesten for å ha hjulpet til med å smugle islamistiske militante inn i Irak i 2007.

Det er tidligere blitt kjent at både Mohamed og Abdelkader Merah var tilhengere av den fundamentalistiske islamske retningen salafisme.

Både broren, kjæresten hans og brødrenes mor ble pågrepet tirsdag mens drapsmannen satt omringet i en leilighet i Toulouse.

Skyldfølelse

Moren skal ha blitt løslatt fredag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP. Morens advokat sier lørdag at hun har samvittighetskvaler og skyldfølelse.

– Hun spør seg selv om hun kunne ha forhindret dette. Hun er sint, og lurer på hvorfor sønnen gjorde dette. Hun klandrer seg selv noe, sier advokaten Jean-Yves Gougnaud.

Les også: Sarkozy vil bekjempe ekstremisme på nettet

Han sier moren frykter for sin egen sikkerhet.

– Hun frykter represalier og på grunn av dette kommer hun ikke til å dra hjem med det første, sier han.

Stor politiaksjon

Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon.

Han skal ha blitt truffet av et stort antall kuler idet han var på vei ut av et vindu i leiligheten mens han selv skjøt mot politiets spesialstyrker.

Les flere nyheter