Mellomfornøyd Solskjær fikk åpningen han ønsket

Moldes Davy Angan setter inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde fredag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix. Les mer Lukk

Det tok tid, men midtveis i annenomgangen løsnet det for Molde i eliteseriens åpningskamp fredag. Den regjerende mesteren vant 2-1 hjemme mot Strømsgodset.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var mest fornøyd med å ha vunnet årets første kamp, og at laget fikk en bedre seriepremiere enn i fjorårets gullsesong. Da ble det 0-3-tap for Sarpsborg i første runde.

– Jeg var veldig spent på hvordan spillerne ville takle forventningspresset. De har mye mer press på seg i år, men dette synes jeg de taklet bra, sa Solskjær etter kampslutt.

Årets første kamp i fotballens eliteserie var lenge en svak forstilling. Strømsgodset møtte opp godt forberedt i Molde, og Solskjærs menn fikk lite til i første omgang.

– Jeg er misfornøyd med hvordan vi behandlet ballen i laget. Vi må bruke flere korte pasninger, slo Molde-manageren fast.

Kovacs farlig i comebacket

Strømsgodsets Peter Kovacs hadde den største sjansen i første halvdel av kampen. Den høyreiste spissen gjorde comeback i eliteserien etter et opphold i belgiske Lierse. Han viste at han fortsatt er en målfarlig mann da han dundret ballen i tverrliggeren bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen.

Etter sidebyttet fikk Jo Inge Berget gult kort for et forsøk på å filme seg til straffespark. Berget la seg helt flat etter kampen og innrømmet at kortet var helt riktig.

Like etter fikk samme mann plutselig muligheten fra snaut tjue meter, men den tidligere Godset-spilleren skjøt utenfor. Få minutter senere var 21-åringen igjen involvert da årets første mål i eliteserien var et faktum.

Hælspark åpnet kampen

Berget brukte hælen til å spille fri angrepsmakker Davy Claude Angan. Ivorianeren fikk mye kritikk for å søle bort målsjanser forrige sesong, men var iskald alene med Adam Larsen Kwarasey.

Bare tre minutter etter fikk Joshua Gatt løpe upresset langt inn gjestenes 16-meter. Amerikaneren takket for rommet han fikk og ordnet 2-0.

Ti minutter før slutt sto innbytter Zlatko Tripic bak et enda lengre løp med ball før han serverte til Angan. Målscoreren falt tilbake til gamle synder og plasserte ballen svakt i tverrliggeren foran vidåpent mål.

– Den missen blir nok en gjenganger på YouTube. Men jeg har bommet på større sjanser selv. Han scoret også et fantastisk mål, og det er det jeg skal snakke med ham om i garderoben, konstaterte Solskjær.

Deila: – Må spille smartere

Strømsgodset byttet ut Kovacs og satte inn 19-åringen Gustav Wikheim i sluttminuttene. Rundt 20 sekunder senere sto det 2-1 i Molde etter en utsøkt volleyavslutning fra nettopp Wikheim. Strømsgodset måtte likevel reise hjem uten poeng.

– Det var bra at vi skapte fem målsjanser, men vi var dessverre ikke effektive nok. Vi må spille smartere i tida som kommer, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Han påpekte at lagets defensive struktur lenge var god, men at det ikke holdt hele kampen.

– Det første målet ble viktig for Molde. Målet ble avgjørende for hvordan dette endte, tilføyde Deila.

Les flere nyheter her