Fortsatt høy vannstand i Trøndelag

Vannføringen i bekker og elver på Fosen i Trøndelag nærmer seg nivået for 50-årsflom. Flere husstander er isolert av vannmassene, og flere veier er stengt.

Vannføringen i Trøndelag er ved halv fem-tiden natt til fredag fortsatt stor flere steder. I Stjørdals-området melder politiet at det har gått flere mindre ras og at flere veier er sperret.

– Det er ikke foretatt noen flere evakueringer, men det er fortsatt høy vannstand, og det går stadig flere mindre ras, sier operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

I Sør-Trøndelag melder politiet om noe lavere vannstand, men ellers har det ikke oppstått flere problemer.

Les også: Slik blir været frem til 2050

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil vannivåene fortsette å stige gjennom natten.

– Ved en av målestasjonene nærmer nivået seg 50-årsflom. Flere andre stasjoner ligger på nivåer mellom fem- og tiårsflom, sa vakthavende hydrolog Thomas Væringstad i NVE til NTB torsdag kveld.

NVE vil komme med oppdaterte varsler fredag morgen..

Stengte veier

I Forradalen i Stjørdal kommune er veien stengt i begge retninger, og en del innbyggere er isolerte på grunn av vannmassene.

En lang rekke fylkesveier er også stengt på grunn av flommen, og sent torsdag kveld ble også E14 mellom Sona og Gudå stengt for ferdsel, skriver adressa.no. Det betyr blant annet at det ikke lenger er mulig å kjøre til Sverige via Stjørdal.

Les også: Tusenvis evakueres fra flom i Australia

Vegtrafikksentralen opplyser at veien blir stengt fordi det er fare for at det kan gå ras i løpet av natten. Så snart det blir lyst, vil strekningen bli sjekket og eventuelt åpnet igjen.

Ifølge NRK er flere hundre innbyggere i kommunene Flatanger og Osen isolert av flommen, og også i Åfjord kommune er enkelte uten veiforbindelse. I tillegg står flere jorder i området under vann.

Ifølge NVE vil det fortsatt være en del regn i området gjennom natten og fredag morgen, men det ventes at flommen vil avta i løpet av fredagen.

Nordlandsbanen åpnet igjen

NSB måtte stenge to strekninger på Nordlandsbanen tidligere torsdag på grunn av vannstanden. Strekningene mellom Grong og Namsskogan og mellom Langstein og Åsen var ved 23-tiden åpnet igjen for full trafikk.

Les også: Staten vil ikke betale for stormsikring

– Nattogene vil gå som vanlig, og godstransporten vil også komme i gang igjen. De reisende må imidlertid regne med noen forsinkelser, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Meråkerbanen mellom Hell og Storlien vil være stengt fram til fredag kl. 12 på grunn av mye nedbør og undergraving av sporet.

Les flere nyheter her