Tevez la opp til vinnermålet

Roberto Mancini (i midten) satte Carlos Tevez innpå da Manchester City lå under mot Chelsea onsdag, og ble belønnet med 2-1-seier. Argentineren la opp til vinnermålet. (Foto: AFP / Scanpix). Les mer Lukk

Carlos Tevez fikk en blandet mottakelse i sitt comeback for Manchester City, men ble feiret som en helt etter at han la opp til vinnermålet i 2-1-seieren mot Chelsea.

Den omstridte argentineren ble byttet inn 25 minutter før slutt, rett etter at Chelsea hadde tatt ledelsen og var på vei til å påføre City et ødeleggende poengtap i gullkampen.

Han imponerte på ingen måte umiddelbart, og det var ikke hans fortjeneste da Sergio Agüero utlignet på straffe etter at Pablo Zabaletas volleyskudd traff Michael Essien i armen.

Men fem minutter før full tid ble Tevez tilgitt av mange da han spilte Samir Nasri alene gjennom. Franskmannen vippet ballen over Petr Cech og sørget for at Manchester City er bare ett poeng bak byrival United med ni kamper igjen å spille.

Tevez hadde ikke spilt for City siden han avslo å varme opp for et innhopp i mesterligakampen mot Bayern München i september.

Etter den episoden sa manager Roberto Mancini at argentineren aldri ville spille for ham igjen, og Tevez tok senere tre måneders tjuvperm i hjemlandet.

Likevel opplevde vi onsdag at Mancini gjentok kommandoen fra München, at Tevez varmet opp og ble byttet inn.

Det skjedde rett etter at Gary Cahill ga Chelsea 1-0-ledelse på et hjørnespark en halv time før slutt. Tevez kom innpå for Nigel de Jong i det 66. minutt, og publikum ga ham en blandet velkomst. Men en liten halvtime senere var stemningen en annen.

Les flere nyheter her