Netanyahus sønn stakk av fra militærtjeneste

Sønnen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu må tilbringe de neste 21 dagene innesperret i en militærleir etter å ha sneket seg unna militærtjenesten og hjem til familien for å spise. Foto. REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Benjamin Netanyahus sønn Yair har havnet i hardt vært etter å ha stukket av fra militærtjeneste og bløffet om hvor han var.

Den israelske statsministerens sønn avtjener verneplikten ved det militære talsmannskontoret i Israel, men snek seg sist fredag ubemerket ut for å spise et sabbatsmåltid hos familien.

Ettersom han hadde telefonvakt og ingen svarte på telefonen når utenlandske korrespondenter ringte, skulle det vise seg å være lite lurt.

Da en overordnet offiser forsøkte å få tak i ham, hevdet han å være ute en liten tur for å kjøpe mat, skriver den israelske storavisen Yediot Aharonot.

En rask undersøkelse viste imidlertid at Netanyahu junior hadde vært borte i flere timer uten tillatelse. At han i tillegg løy til en overordnet, ble ikke sett på med blide øyne.

Mandag fikk han straffen og må tilbringe de neste 21 dagene i en militærforlegning, uten anledning til å forlate området.

– Soldaten fikk en straff som var i henhold til det han gjorde, heter det i en knapp kunngjøring fra hærledelsen.

Les flere nyheter her