Politiet fant DNA-spor hjemme hos Os-siktede

Politiet har funnet DNA-spor som knytter den siktede 18-åringen til drapet på Hilda Feste (98) i Os i januar. Foto: Marit Hommedal / Scanpix. Les mer Lukk

Politiet begjærer tolv nye uker i varetekt for 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste i Os i januar. DNA fra drapsofferet er funnet hjemme hos den siktede.

18-åringen stiller seg uforstående til siktelsen, men politiet begjærer fortsatt varetektsfengsling i saken. Årsaken er blant annet nye spor som styrker mistanken mot ham.

– Det er snakk om fingeravtrykk og blod- og DNA-spor. Vi har funnet DNA fra avdøde i siktedes bolig, og vi har også funnet siktedes DNA på åstedet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til NTB.

Husker ikke

Fra før har fingeravtrykk og håndflateavtrykk knyttet 18-åringen til åstedet. Han har selv forklart at han ikke husker noe fra drapskvelden første nyttårsdag.

Les også: 18-åring skriver notater om drapskvelden

Den siktede har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet for én måned siden. Fredag er det nytt fengslingsmøte i Bergen tingrett, og politiet vil da begjære fengsling i 12 uker.

– Begrunnelsen for fengslingen vil være at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken og at det vil stride mot allmennhetens rettsfølelse dersom den siktede løslates, forklarer Onarheim.

Alibi fra mor

Tidligere i måneden skrev Bergensavisen at den drapssiktedes mor forklarte at han kom hjem et kvarter før 98-årige Festes trygghetsalarm ble utløst.

Les også: Forstår ikke at han kan ha vært på drapsstedet

Politiet ønsker ikke å kommentere hva moren relaterer klokkeslettet til.

18-åringen er siktet for forsettlig drap og voldtekt.

Les flere nyheter her