Northug går ikke Vasaloppet

DROPPER SVENSKENE: Petter Northug har slitt med magetrøbbel i lengre tid, og og trakk seg onsdag fra Vasaloppet i Sverige. (Foto: AP Photo) Les mer Lukk

Petter Northug går ikke Vasaloppet kommende søndag på grunn av magetrøbbel. Det skuffer Vasalopp-toppene.

Avgjørelsen er tatt av landslagstrener Trond Nystad og lagets lege Knut Gabrielsen.

– Det er ergerlig å måtte stå av det som i hele perioden etter Tour de Ski har vært sesongens store mål. Jeg gledet meg til å måle meg mot langløpspesialistene, særlig ettersom det gikk så fint i Marcialonga, sier Northug til NTB gjennom sin presserådgiver Otto Ulseth.

- Kan gå mange uker

Knut Gabrielsen begrunner avgjørelsen med at man har dårlige erfaringer med magetrøbbel for Northug fra før.

– Vi har erfart at det kan gå mange uker før han er helt restituert, opplyser Gabrielsen.

Trond Nystad peker dessuten på hvor vanskelig det er å konkurrere med langløperne uten å være i absolutt toppform.

– Selv Petter kan ikke hevde seg i en slik konkurranse uten å være hundre prosent i orden, sier Nystad.

Misfornøyd infosjef

Infosjef Per Strid fikk nyheten av NTB, og likte den ikke.

– For å kunne gjøre seg gjeldende i Vasaloppet må man være 100 prosent. Det var trist at han ikke kunne delta, men det blir et meget sterkt felt på startstreken i år likevel. Petters satsing på langløp har gitt en effekt på mange måter når det gjelder interesse, sier Strid til NTB.

– Det blir en sterk duell mellom Sverige og Norge også denne gangen. Vi har Aukland-brødrene med. Men selvfølgelig hadde vi sett at Petter var her også.

Les også: Northug ikke i superslag

– Vi får se når han har sjansen neste gang. Det hender jo at Vasaloppet kolliderer med mesterskap noen vintere, sier Strid.

Torsdag forrige uke reiste Northug hjem fra italienske Val Senales, hvor han ladet opp til nettopp Vasaloppet. Håpet var å bli frisk til langløpet, men nå er altså planene lagt på is.

Northug: - Har klokketro på Alsgaard

Northug har tatt beslutningen til etterretning, ifølge presserådgiver Otto Ulseth, og sender i stedet lykkønskninger til lagkameratene som skal gå langløpet fra Sälen til Mora, ikke minst til Eldar Rønning.

– Jeg har klokkertro på Jørgen Brink og Thomas Alsgaard, men de skal passe seg for Rønning i stakeform, mener Northug.

Det er nå et stort spørsmålstegn om Northug kan gå femmila i Holmenkollen en snau uke etter Vasaloppet. Det var sesongens to store mål etter Tour de Ski for Northug.

Les flere nyheter