Moa fikk Gullballen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moa fikk Gullballen
Mohammed Abdellaoue ble tirsdag tildelt det synlige beviset på at han var Norges beste fotballspiller i 2011.

Det var en enstemmig jury bestående av toppfotballsjef Nils Johan Semb (NFF), Vidar Sanderud (NFF), sportssjef Bertil Valderhaug (Aftenposten) og fotballkommentator Øyvind Alsaker (TV 2) som kom fram til Moa som fjorårets beste norske spillere.

- Kult i fjor

Moa er plukket ut på bakgrunn av sine fremragende sportslige prestasjoner i 2011. 26-åringen markerte seg sterkt gjennom hele sesongen, og presterte på et høyt internasjonalt nivå både på Hannover og Norges A-landslag.

– Det var et kult år i fjor. Det gikk veldig bra, men jeg håper at jeg fortsetter utviklingen og framgangen slik at det blir flere av disse framover. Det er bare å kjøre på, sa Moa.

Les også: Moa hindret keeper-rekord

Enstemmig jury

Hannover-spissen starter på topp for Norge i årets første landskamp mot Nord-Irland onsdag kveld.

– Juryen var enstemmig og aldri i tvil. Moa var Norges beste fotballspiller i 2011, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb. Tirsdag delte han ut det gjeve trofeet til Moa under en seanse i forkant av landslagets trening i Belfast.

Gullballen 2010 ble vunnet av landslagskaptein Brede Hangeland, mens kvinnelandslagets Cecilie Pedersen gikk av med seieren i 2009.

Les også:

Abdellaoues gullår

Moa showet med hattrick mot Werder Bremen

Ungarns eneste gullballvinner er død


Les flere nyheter