Opptøyer etter kirkeangrep i Nigeria

Restene etter den ødelagte Church of Christ-kirken etter en bombeeksplosjon i Jos søndag. Foto: Scanpix/EPA. Les mer Lukk

To personer ble drept da en selvmordsbomber kjørte inn i en kirke i byen Jos i Nigeria søndag. Minst tre skal ha blitt drept i hevnangrep.

Selvmordsbomberen skal ha kjørt en bil fylt med eksplosiver gjennom porten til en fullpakket kirke under gudstjenesten søndag. Tre ble drept, inkludert gjerningsmannen, og flere titalls såret, ifølge kirkeledere i Jos. Vitner forteller at bilen eksploderte bare et par meter fra inngangen til kirken, som har plass til 800 mennesker.

Rasende kristne ungdommer skal senere ha satt fyr på muslimskeide butikker og satt opp en veisperring. Ved veisperringen dro ungdommene to muslimske menn av motorsyklene deres og slo dem i hjel, ifølge nigeriansk politi.

Les også: Selvmordsangrep mot kirke i Nigeria

En AFP-korrespondent rapporterte om tre lik som lå i en gate i nærheten av kirken som ble sprengt, bevoktet av soldater. De tre skal ha vært ofre for opptøyene søndag ettermiddag.

Jos er preget av sterke etniske og religiøse spenninger. Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for det siste kirkeangrepet, men den militante islamistgruppa Boko Haram har de siste månedene stått bak en rekke blodige terrorangrep i det afrikanske landet.

Les flere nyheter