Svindal slo nakken i hekt

Aksel Lund Svindal på vei mot tredje beste tid i første omgang av storslalåmrennet i Crans-Montana søndag. I finaleomgangen falt han. (Foto: Arnd Wiegmann, SCANPIX/Reuters) Les mer Lukk

Ti sekunder ut i finaleomgangen hektet Aksel Lund Svindal armen i en port og forsvant ut av mennenes verdenscuprenn i storslalåm søndag.

Nordmannen kjørte tredje sist etter tredjeplassen i første omgang og hadde 91/100 sekund ledelse på den ledende østerrikeren Hannes Reichelt da han røk ut.

Høyre arm ble tredd inn i en av de første portene og slo storvokste Svindal rundt. Nordmannen landet på ryggen og skled ut av løypa.

- Vet ikke hva som skjedde

Det kunne se ut til at han kom seg unna uhellet uten alvorlig skade, men han var åpenbart litt forslått i nakkeregionen. Vel nede i målområdet ble det lagt is på nakken og skulderen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Nakken og skulderen gjør litt vondt, men det er OK. I alpint skjer slikt som dette. Nå ser jeg fram mot rennene i Kvitfjell. Jeg reiser rett dit, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

I Kvitfjell er det duket for to super-G- og ett utforrenn kommende uke.

Italieneren Massimiliano Blardone kjørte inn til karrierens sjuende verdenscupseier. Han vant storslalåmrennet også i Alta Badia før jul. Marcel Hirscher, som ledet etter første omgang, ble nummer to og Reichelt nummer tre.

Bekreftelse

Truls Ove Karlsen ble beste nordmann på 12.-plass, veteranens beste plassering på over to år.

– Dette var en bekreftelse for meg. Jeg har slitt lenge, men fått mye hjelp i landslaget. Jeg er heldig som har dette laget å støtte meg til, sa Karlsen.

Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme og endte på 21.-plass.

– Ryggen holdt greit, men et eller annet er det som ikke stemmer for meg i storslalåm om dagen. Disiplinen er blitt en torn i siden. Jeg må jobbe for å finne veien ut av uføret, sa Jansrud til NTB.

Emil Bjørtomt Kristiansen kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen, mens Leif Kristian Haugen og Markus Nilsen kjørte ut. Sistnevnte slo tommelen i en port og skal til røntgenundersøkelse etter hjemkomst til Norge.

Les flere nyheter