19-åring dømt for ran og trusler

19-åringen truet offeret til å ta ut penger i flere minibanker. Nå er han dømt til fengsel i ti måneder.

Det var på Facebook at 19-åringen henvendte seg til offeret sitt, en ung mann. Han forlangte at vedkommende traff ham i Kristiansand og gjorde opp for en mobiltelefon han angivelig skulle ha ødelagt på en fest, skriver fv.no.

Da mannen kom til byen krevde 19-åringen at han skulle gå fra minibank til minibank og ta ut penger til ham. Hvis ikke, skulle han bli tatt med ned i en kjeller og bli banket og torturert.

Til sammen greide 19-åringen å få presset 14.000 kroner av den livredde mannen. I dommen fra Kristiansand tingrett vises det til at denne typen kriminalitet er et økende samfunnsproblem.

«Denne type overtredelser, ran og utpressing mellom unge mennesker er et tiltakende problem i samfunnet hvor man bruker ulike former for atferd og trusler for å skaffe seg en egen vinning», heter det i dommen.

19-åringen er også dømt for å ha presset 6.700 ut av en annen person. Denne personen mente han at skyldte ham penger, fordi han angivelig skulle ha oppgitt 19-åringens navn til politiet ved en tidligere anledning, noe som hadde ført til at den nå domfelte mannen hadde blitt ilagt et forelegg.

Les flere nyheter