Fra Sparbu amatørteater til Hollywood i en fei

ENDELIG: Regissør Hallvar Witzø og skuespiller Edvard Hægstad lader opp til Oscar-utdelingen med fest sammen med venner og familie. Hægstad hadde aldri før spilt i film da han takket ja til hovedrollen i «Tuba Atlantic». (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Før Edvard Hægstad takket ja til hovedrollen i «Tuba Atlantic», hadde han aldri spilt i annet enn amatørteater. Natt til mandag skal han feste med stjernene i Hollywood.

– Da jeg fikk vite at filmen var Oscar-nominert, måtte jeg ta på meg kjeledressen og gå meg en tur. Jeg ble rett og slett rørt, sier amatørskuespiller Edvard Hægstad til NTB.

Sammen med regissør Hallvar Witzø lader han opp til Oscar-kvelden i Hollywood sammen med familie og venner.

Se intervju med en spent Hallvar Witzø

Filmdebut

At innsatsen i kortfilmen skulle gi han billett til den røde løperen i Hollywood, hadde han ikke sett for seg i sin villeste fantasi.

– Jeg hadde jo god tid og egentlig ingen god grunn til å si nei da jeg fikk tilbud om rollen. Men jeg var litt nervøs fordi jeg har aldri spilt i film før, sier Hægstad om starten på reisen som endte i Hollywood.

– Hallvar var god til å gi konkrete instrukser. Det var en trivelig tid, rett og slett, sier han om innspillingen.

Les også: Solgte leiligheten for å lage kortfilm

Feste med Clooney

Natt til mandag tar han plass i The Kodak Theatre i Hollywood sammen med regissør Hallvar Witzø, produsent Gudrun Austli og manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed. Og George Clooney.

– Det eneste jeg har av erfaring, er fra Sparbu amatørteater, hvor jeg har holdt på hele mitt voksne liv. Dette er et eventyr av en annen verden, sier Hægstad, som får støtte av Witzø.

– Da jeg var liten tenkte jeg på Oscar som noe utrolig glamorøst og veldig unorsk. Nå skal jeg dit. Jeg kommer til å ha sommerfugler i magen. Det blir helt utrolig, sier han til NTB.

Les også:

Witzøe drømmer om Hollywood-karriere

«Diktator» raser mot Oscar-utdelingen

Disse må «Tuba Atlantic» slå for å vinne Oscar

Nå kan du kjøpe Oscar


Les flere nyheter