Omkom i brann på forskningsbase

En ukontrollert brann brøt ut på den brasilianske forskningsstasjonen Comandante Ferraz lørdag. Foto: Scanpix/Reuters. Les mer Lukk

To brasilianske soldater omkom i en eksplosjonsartet brann på en forskningsstasjon i Antarktis lørdag.

Den brasilianske forskningsbasen Comandante Ferraz fikk store skader i brannen.

Soldatene deltok i slukningsarbeidet da de mistet livet som følge av en eksplosjon, opplyser forsvarsdepartementet i Brasil.

Rundt 40 mennesker ble evakuert fra basen med helikopter, etter at det begynte å brenne i en bygning med generatorer som brukes til strømproduksjon. En tredje soldat fikk lettere skader.

Stabil

Tilstanden til den sårede soldaten skal være stabil. Han ble først behandlet ved den polske antarktiske stasjonen Arctowski i nærheten, og senere overført til den chilenske militærbasen Eduardo Frei, het det i en uttalelse fra marinen.

Les også: Første kvinne til å krysse Antarktis alene

De ble evakuert til den chilenske Eduardo Frei-basen og vil senere bli flydd av argentinsk luftforsvar til byen Punta Arenas sør i Chile. Ifølge chilensk luftforsvar ble totalt 42 brasilianere og to spanjoler evakuert til Punta Arenas.

Fikk bistand

Andre som ble berørt av brannen ble fraktet til Eduardo Frei-basen som ga medisinsk støtte.

To argentinske marinefartøy og to andre fartøy fra den polske basen befant seg i området, og bistod sammen med tre chilenske helikoptre og det brasilianske forskningsskipet Almirante Maximiano var lørdag på vei til området etter å ha forlatt Punta Arenas.

Basen Comandante Ferraz gjennomfører biologisk forskning, særlig på livet langs kysten.

Brasils president Dilma Rousseff lover å gjenoppbygge forskningsbasen, som ligger på King George Island utenfor nordspissen av Antarktishalvøya.

Les flere nyheter