Retten avviser Berlusconis rettssak

Retten avviser Berlusconis rettssak Les mer Lukk

Retten i Milano har besluttet å avvise rettssaken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi fordi saken er foreldet, skriver AFP.

Den tidligere statsministeren og mediemogulen var tiltalt for å ha betalt den britiske advokaten David Mills 3,5 millioner kroner for at sistnevnte skulle avgi falsk vitnemål i flere rettssaker mot Berlusconi på 90-tallet.

Italiensk påtalemyndighet ville at Berlusconi skulle idømmes fem års fengsel for den angivelige bestikkelsen, men både Berlusconi og Mills benektet anklagene.

– Det er helt sikkert, og utenfor enhver tvil, at den tiltalte er skyldig, sa påtaleadvokat Fabio De Pasquale i retten forrige uke. Han mente Berlusconis forsvar baserte seg på forfalskede dokumenter.

Les også: - Mafiaen er Italias største bank

Den tidligere statsministeren er imidlertid ikke ferdig med det italienske rettsvesenet. I forrige uke ba påtalemyndigheten en domstol i Roma om å ta ut tiltale mot Berlusconi og sønnen hans for skatteunndragelser. Ti andre personer er tiltalt i samme sak.

Etterforskerne mener at Berlusconis TV-selskap Mediaset har brutt skattereglene i en sak der selskapet kjøpte rettigheter til amerikanske filmer og TV-show.

Berlusconis sønn, Pier Silvio, er nestleder i Mediasets styre.

Les flere nyheter