Mandela innlagt på sykehus

Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela ble lørdag innlagt på sykehus. (Foto: AFP Photo) Les mer Lukk

Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela (93) ble lørdag innlagt på sykehus, men allerede mandag kan han være skrevet ut.

– President Jacob Zuma ønsker å opplyse om at tidligere president Nelson Mandela ble innlagt på sykehus i dag. Madiba har lenge slitt med magelidelser, og legene mener det er nødvendig at han får spesialistbehandling, heter det i en pressemelding fra presidentens kontor. Madiba er Mandelas kallenavn.


– Vi ønsker ham en snarlig bedring og sender ham kjærlighet og lykkønskninger fra alle sørafrikanere og fra folk over hele verden, sier meldingen videre.

Zuma sier at han er glad for at Mandela ikke er i faresonen, og at det er forventet at han kan skrives ut om få dager.

Ikke akutt

Ifølge talsmann Mac Maharaj skal Mandela etter forholdene ha det bra.

– Jeg kan forsikre dere om at den tidligere presidenten er ved godt mot og har det bra, sier han.

Talsmann for det sørafrikanske regjeringspartiet ANC, Keith Khosa, avviser at det var noe akutt ved Mandelas innleggelse.

– Det er ingen grunn til panikk. Dette var planlagt på forhånd, sier Khosa.

– Perfekt helse

Mandelas barnebarn sier hun ikke er bekymret for bestefaren.

– Jeg ser ikke på dette som en stor sak. Han er ved perfekt helse. Han kom seg etter sykdommen i fjor, og jeg ser ingen grunn til at det skulle være annerledes nå, sier Ndileka Mandela.Mandela har lenge slitt med dårlig helse, og i fjor ble han innlagt på sykehus med pusteproblemer. Hans siste offisielle opptreden var ved verdensmesterskapet i fotball i Sør-Afrika i 2010.

Les også:

Hvor var du da Mandela ble løslatt?

Hånet Nelson Mandela

Les flere nyheter