Nederlandsk prins fremdeles i koma

Prins Johan Friso er den nest eldste sønnen til dronning Beatrix og gudsønnen til kong Harald. Etter at han ble tatt av et snøskred i Østerrike for en uke siden, har han ligget i koma på sykehuset i Innsbruck. Foto: Michael Kooren (Reuters) Les mer Lukk

Den nederlandske prinsen Johan Friso er fremdeles i koma, én uke etter at han ble tatt av et snøskred. Det er fare for at han aldri vil våkne igjen, ifølge legene hans.

– Det kan ikke sies med sikkerhet på dette tidspunktet hvorvidt prins Friso noensinne vil komme til bevissthet igjen, sa Wolfgang Koller, avdelingsleder ved universitetssykehuset i Innsbruck, på en pressekonferanse fredag.

Ifølge flere nederlandske medier er Johan Friso alvorlig hjerneskadd som følge av ulykken. Koller sier videre at hvis prinsen våkner, vil han måtte gjennom måneder eller år med rehabilitering.

– På grunn av tiden han lå under snøen, fikk ikke hjernen hans nok tilgang på oksygen. Dette førte til hjertestans, som varte i om lag 50 minutter. I hele denne perioden måtte pasienten gjenopplives, sier overlegen.

– Dette er svært, svært lenge. Man kan til og med si for lenge, tilføyer han.

43-åringen ble tatt av et snøskred i Lech i Østerrike for én uke siden. Han lå begravd under 40 centimeter snø i 15-20 minutter før han ble hentet ut og gjenopplivet. Deretter ble han brakt til sykehus i Innsbruck i helikopter.

Johan Friso er nest eldste sønn av Nederlands dronning Beatrix. Han er også kong Haralds gudsønn.

Les også:

Fortsatt kritisk for nederlandsk prins

Nederlandsk prins fortsatt i livsfare

- Hele Nederland føler med kongefamilien

Den nederlandske statsministeren ble sinna

- Den norske og den nederlandske kongefamilien er nære venner

Nederlandsk prins kritisk skadd i skred i Østerrike

Les flere nyheter her