Rekordforsøk på snøskuter politianmeldt

En video som viser det halsbrekkende forsøket der Eskil Rønningsbakken balanserer på skuteren, går nå verden over på internett. Foto fra video. Les mer Lukk

Balansekunstneren ville sette verdensrekord ved å stå på hendene på en snøskuter som kjørte i 115 kilometer i timen. Nå blir han politianmeldt.

En video som viser det halsbrekkende forsøket der Eskil Rønningsbakken balanserer på skuteren, går nå verden over på internett.

NRK melder nå at både arrangør og aktør er anmeldt av politiet. Rønningsbakken hadde hjelm på seg under forsøket, men han satt ikke på lovlig på skuteren, og farten var 50 kilometer i timen høyere enn det som er tillatt.

Les også: Nordmann vil bestige verdens høyeste bygning

Jourhavende politijurist ved Alta lensmannskontor, Gøril Lund, sier at politiet behandler saken som alle andre anmeldelser.

– Slike lovbrudd gir uheldige signaleffekter. Det er farlig og bør ikke være underholdning, sier hun.

Arrangøren, Nordnett, tar selvkritikk.

– Vi ser i etterkant at farten var for høy og at dette var lite gjennomtenkt. Den høye hastigheten er nok vanskelig å bortforklare, sier markedssjef i Nordnett, John-Harald Furu.

I et intervju med ABC Nyheter i desember fortalte Rønningsbakken at han har hatt ekstreme øvelser som levebrød siden han var 17 år. Og ifølge Rønningsbakken handler det om en ekstrem fokus.

- Jeg har ingen fysisk form for sikring, bare den sikringen jeg opparbeider meg selv med mitt hode og min kropp, sa Rønningsbakken.

Les flere nyheter her