Os-siktet i avhør torsdag kveld

Politiet pågrep tirsdag en 18-åring og siktet ham for drapet i Os. Her fra politiets pressekonferanse, politiadvokat Asbjørn Onarheim i midten, politiførstebetjent Karl Petter Leganger (til høyre) og Jon Andre Nilsen fra Kripos. Foto: Marit Hommedal / Scanpix. Les mer Lukk

18-åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os, satt torsdag kveld i avhør. Fredag vil politiet be om at han varetektsfengsles i fire uker.

18-åringen fremstilles for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett i Bergen fredag klokka 10.

– I første omgang ber vi om fire uker med brev- og besøksforbud i hele perioden. Vi ber om fullstendig isolasjon og medieforbud i de to første ukene, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Les også: Drapssiktet i Os framstilles for fengsling fredag

Politiet har vært sparsommelige med opplysninger omkring etterforskningen mot 18-åringen.

De vil be om at fengslingsmøtet fredag holdes bak lukkede dører og at fengslingskjennelsen unntas fra offentligheten.

Omsorgssenter

Hilda Feste ble drept 1. nyttårsdag i leiligheten sin på omsorgssenteret Gamleheimshagen i Os. Den 18 år gamle mannen ble pågrepet tirsdag kveld, siktet for forsettlig drap. Han har forklart at han ikke husker noe fra den aktuelle kvelden.

– Han er preget av den alvorlige situasjonen han befinner seg i, men jeg oppfatter ham likevel som fattet, sier 18-åringens forsvarer, advokat Rolf Knudsen til dagbladet.no.

Beslagla data

Politiet søkte torsdag gjennom 18-åringens bolig i Os. De gjorde blant annet beslag av datautstyr, melder bt.no.

Les også: Drapsofferets familie: - Dypt tragisk

Ifølge avisen skal siktede ha sittet på fest hos en kamerat og drukket, kvelden den 1. januar. Venner skal ha forklart at han forlot festen i sinne.

Politiet har tidligere uttalt at det var tekniske spor som ledet etterforskningen mot 18-åringen, men Ogne vil fortsatt ikke gi noen detaljer om hvilke bevis politiet mener å ha mot den siktede mannen.

Les flere nyheter her