Geir Lippestad fikk en datter

Forsvarer Geir Lippestad ble far til en datter natt til torsdag. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix) Les mer Lukk

Advokat Geir Lippestad og kona Signe ble natt til torsdag foreldre til en jente. Det er familiens åttende barn.

– Jeg ble pappa til en jente i natt. Alt er bra med mor og barn. Jeg er utrolig stolt av mor, skriver Lippestad i en tekstmelding til VG Nett.

Advokaten forsvarer terrorsiktede Anders Behring Breivik. 16. april starter rettssaken, så Lippestad har måttet utsette pappapermisjonen han hadde planlagt rett i etterkant av fødselen.

– Dessverre blir det ingen permisjon. Jeg er tilbake på jobb i morgen skal vi klare å bli ferdig til 16. april. Jeg tar fri i juli i stedet, skriver den nybakte pappaen.

Les også: Lippestad vil argumentere for at Breivik er tilregnelig

Fra før har Geir og Signe Lippestad en tre år gammel datter sammen. Fra et tidligere forhold har han ytterligere to døtre, mens hun har fire barn fra før. Den ene datteren til Lippestad er multihandikappet og nærmest døv.

Lippestad fortalte til NTB før jul i fjor at han hele høsten hadde vært tilbakeholden med å fortelle omgivelsene at han og kona ventet barn.

Les også: Terroroffer takket Lippestad

– Nå er hun så langt på vei, at det ikke lenger går an å skjule. Men jeg har nok fryktet forsider hvor jeg er avbildet smilende med nyheten at vi skal ha barn, når så mange har mistet sine barn i denne saken, fortalte han.

Les flere nyheter her