Obama leder klart på ny måling

Dersom det var presidentvalg i USA i dag ville Barack Obama ha vunnet over den republikanske motkandidatene med god margin, uansett hvem han hadde møtt i valget. (Foto: REUTERS/Chris Kleponis/SCANPIX) Les mer Lukk

De republikanske rivalene Rick Santorum og Mitt Romney ligger side om side på meningsmålingene. Men ingen av dem ville slått president Barack Obama dersom det var valg i dag.

Det viser flere meningsmålinger som ble offentliggjort i amerikanske medier onsdag.

Mest interessant, i hvert fall fra Demokratenes ståsted, er målingen som GfK har gjort for nyhetsbyrået AP. På spørsmål om hvem de vil stemme på av Obama og Santorum svarer 53 prosent av de spurte Obama, mens Santorum får 43 prosent.

Les også: Obama rammer de rike i nytt budsjettforslag

Dersom Romney hadde vært republikansk presidentkandidat, svarer 51 prosent at de foretrekker Obama mens 43 prosent ønsker Romney.

Blant de republikanske velgerne svarer 33 prosent at de foretrekker Santorum mens 32 prosent ønsker Romney.

Les også: Spår USAs økonomiske undergang

I en måling gjort av meningsmålingsinstituttet Quinnipiac University leder Santorum med 35 prosent over Romney, som har 26 prosent. Newt Gingrich og Ron Paul har henholdsvis 14 og 11 prosents oppslutning.

Dersom presidentvalget sto mellom Obama og Santorum i dag, ville Obama få 47 prosent og Santorum 44 prosent. Men dersom det var Romney som møtte Obama ville den sittende presidenten bli gjenvalgt med 46 mot 44 prosent av stemmene.

Les flere nyheter